Marita Grønhovd er faglig ansvarlig for fysioterapidelen på kurset. Foto: Vidar Bjørkli

Fullbooket kurs i Innlandet

Påmeldingen til kurs i behandling i nakkedystoni i Innlandet, ble fullbooket på en liten uke.

Kurset arrangeres av Norsk Dystoniforening, fysioterapeut Marita Grønhovd og Merz Therapeutics Nordics AB. Kurset finansieres av Merz.

Det er satt av 20 plasser til terapeuter på kurset som arrangeres på Wood hotell i Brumunddal 11. og 12. april.

Allerede første kvelden som kursinvitasjonene ble sendt ut, kom det påmeldinger. Og kurset var fullbooket allerede etter en uke. Det er nå satt opp en venteliste om det skulle bli noen forfall.

Vi har påmeldte fra Kongsvinger, Stange, Hamar, Ringsaker, Lillehammer, Gjøvik, Østre Toten og Vestre Toten kommuner – altså en god geografisk spredning.

Erfarne forelesere

Marita Grønvold som har god erfaring fra tilsvarende kurs andre steder i landet, er faglig ansvarlig for fysioterapidelen. Mens nevrolog Stein Helge Tingvoll, Lillehammer, foretar en gjennomgang av nakkedystoni, nevrologens kliniske vurderinger og deler sine erfaringer med nakkedystonipasienter.

Under kursets dag to blir det foretatt funksjonsundersøkelse og laget øvelser for fire av våre medlemmer som stiller som kasus.

– Endelig

NDF Innlandet har hatt som mål å få til et kurs for fysioterapeuter siden lokallaget ble etablert høsten 2019. Pandemi og andre årsaker er grunnen til at det gikk fire år før vi fikk det til. Men endelig – snart kan flere dystonimedlemmer i Innlandet få behandling av terapeuter som har videreutdannet seg i behandling av nettopp vår pasientgruppe!

John Berget
Leder NDF Innlandet