NRKs oppslag om Anne-Margareth Hansen. Foto: Skjermbilde av NRKs nettside.

NRK: Lever med smerter

Sykehuset har ikke kapasitet til å gi henne behandlingen hun trenger.

Anne-Margareth Hansen (64) har dystoni og lever med sterke spasmer i nakken som konstant vrir hodet mot venstre.

Til NRK sier Anne-Margareth Hansen at St. Olav ikke har kapasitet til å gi henne behandlingen hun trenger med injeksjoner av botoliniumtoksin.

NRK skriver at hun startet botox-behandlingen i 2000, og fikk ny injeksjon hver tredje måned fram til 2013.

Etter at hun fikk ny lege i 2013 ble det plutselig vanskelig å få time.

Les hele saka på NRK her:

https://www.nrk.no/trondelag/lever-med-smerter-og-venter-pa-botox-behandling-_-st.-olav-innrommer-utfordringer-med-bemanning-1.16508712

Ikke alene

Og hun er ikke den eneste pasienten ved sykehuset som sliter med det. NRK forteller også om Hege Christin Samdahls kamp for å få botoliniumtoksin-injeksjoner mot kronisk migrene og spenningshodepine.

Overfor NRK innrømmer St. Olav at de har hatt utfordringer med bemanningen. Klinikksjef Geir Bråthen ved Nevroklinikken beklager overfor pasientene som venter på behandling. Han lover imidlertid bedre kapasitet til dette framover.

Utfordringer flere plasser

Johan Arnfinn Warvik, leder av Norsk dystoniforening, sier det er velkjent at dystoni-pasienter sliter med å få timeavtale for injeksjoner ved norske sykehus. Warvik sier til NRK at han nettopp snakket med noen som hadde samme utfordring ved Rikshospitalet.

Ifølge Warvik kan dette ha sammenheng med at dystonipasienter utgjør en liten gruppe og dermed ikke blir prioritert. – For den enkelte er imidlertid lidelsen utrolig ved manglende behandling, peker han på.