Nestleder Sissel Buskerud og leder Johan Arnfinn Warvik takket Monika Benson med å gi henne et pizzabrett. Ikke hvilket som helst pizzabrett — det er nemlig signert Joff selv.

Vellykket samling i Trondheim

– Helt fantastisk å være her i dag og se dere på ordentlig!

Det sa Monika Benson, executive director i Dystonia Europe, da hun helga 23. – 24. april møtte medlemmer av Norsk Dystoniforening under likepersons- og årsmøtet i Trondheim. Etter å ha holdt kun digitale møter siden mars 2020, var dette det første fysiske møtet Monika deltok på siden pandemien ble erklært over i vinter.

50 medlemmer hadde tatt turen til Scandic Nidelven denne helga for å delta på likepersons- og årsmøtet. Det var et oppmøte leder Johan Arnfinn Warvik sa seg fornøyd med, sett i lys av etterdønningene av pandemien, som la en demper på det meste av aktiviteter.

Leve med dystoni

Det ble et givende møte både faglig og sosialt. Johan Arnfinn holdt velkomsthilsen og orienterte om NDFs aktiviteter. Etterpå fikk Monika Benson ordet. Hun tok for seg forskningen som foregår på dystoni. Og på dette området skjer det mye. Det er grunn til å være optimistisk med tanke på utvikling av enda bedre behandlingsmetoder i framtida.

Etter en kaffepause hadde Monika og Johan Arnfinn en bolk der de fortalte om sin egen dystonihistorie, delte erfaringer og svarte på spørsmål om hvordan man kan leve best med dystoni.

I så måte er en god leveregel for dem begge blitt at de fokuserer på alt det de kan gjøre, tross sykdommen — og ikke det de ikke kan gjøre.

Guidet rundtur

Værgudene viste seg fra sin beste side i Trondheim denne helga. Sol fra skyfri himmel og fine vårtemperaturer passet perfekt da det etter en velsmakende lunsj på lørdag var klart for en guidet busstur for å bli kjent med de mange severdighetene i den historiske byen. Turen gikk blant annet opp til Sverresborg folkemuseum der vi tok et «jump for dystonia» på Utsikten. Et annet høydepunkt ble besøket ved Kristiansten festning og selvfølgelig Nidarosdomen.

Mange av deltakerne hadde bestilt fly tidlig hjem på søndag. For å sikre at flest mulig kunne bli med på årsmøtet ble det derfor bestemt å flytte dette fram til lørdag, og årsmøtet ble dermed avholdt etter at vi kom fra sight-seeing. I styret var det tre medlemmer som sto på valg; Anita Sundbakken, Vigdis Dalberg Viken og Vidar Bjørkli. Alle hadde sagt seg villig til å bli med videre og ble gjenvalgt.

– De tre fortjener en applaus. De kom inn i styret like etter at pandemien brøt ut, og de har dermed ikke fått oppleve totalen slik alle andre, sa Johan Arnfinn.

En bedre festmiddag på kvelden satte punktum for et meget vellykket likepersons- og årsmøte i Trondheim.