Hopp for Dystonia 2020!

September er her, og det betyr at det er klart for Jump for Dystonia 2020 — eller oversatt til norsk; Hopp for Dystonia 2020.

Målet med kampanjen er å sette søkelyset på dystoni og gjøre folk mer bevisst på sykdommen. September er «Dystonia Awareness Month» — bevissthetsmåned.

I år presenteres kampanjen med en ny vri: Gå inn på https://jumpfordystonia.typeform.com/to/MiRZRJnW og finn ut hvilken type hopper du er. Deretter deler du et bilde av akkurat ditt hopp på sosiale media og tagger med #jumpfordystonia2020.

Ved å delta blir du med i konkurransen om fem pengepremier, på henholdsvis 500 euro, 400 euro, 300 euro, 200 euro og 100 euro. De beste hoppene vinner! Kanskje blir det ditt?

Dystoni er en sykdom som trenger å bli mer kjent. Gjennom å skape bevissthet rundt sykdommen kan vi få til hurtigere diagnostisering og raskere tilgang på behandling, til beste for livskvaliteten til de som rammes.

En nylig undersøkelse i Europa der over 3.000 deltok, viste ifølge Dystonia Europe at over 40 prosent av dystonipasientene hadde ventet mellom tre til 10 år før de fikk korrekt diagnose. Så det er et sterkt behov for å øke kunnskapen om dystoni både blant folk flest og medisinsk personell.

Det er Dystonia Europe som står bak Jump for Dystonia 2020.