20 deltakere hadde en hyggelig stund på Gamlaværket. Heidi Kilen fra Alternativ helse/Yogajunkies var invitert til å holde en presentasjon.

Hyggelig samvær og god drøs

Rogaland lokallag samlet sine medlemmer til likepersonmøte med julemiddag fredag 10.desember på Gamlaværket i Sandnes.

Vi var opprinnelig 27 påmeldte. Koronarestriksjonene ble strammet inn av regjeringen bare noen få dager før møtet og styret måtte ta en overveiing av situasjonen. Vi følte oss i utgangspunktet trygge med rammene som gjestehuset kunne tilby, deriblant eget lokale og egen buffet, bordoppdekking og servering i tråd med koronareglene etc, men vi ville også høre med medlemmene om de hadde lyst å gjennomføre møtet. Noen måtte trekke seg i hensyn av jobben sin eller ektefellet sitt sin, noen valgte å trekke seg av «allmenpreventive» grunner, men de fleste meldte at de hadde lyst å delta og vi endte opp med akkurat 20 personer.

Vi hadde invitert Heidi Kilen fra Alternativ helse/Yogajunkies til å holde en presentasjon. Hovedvekten var på pusten og dens betydning for vår helse og velvære. Dette er sentralt i medisinsk yoga. Vi gjennomgikk en pusteøvelse hvor vi opplevde at vi ved hjelp av kontrollert sakte pust kan roe ned systemet. Vi diskuterte også hvilke begrensninger dystoni kan sette for øvelser som for mange andre er helt greie å gjennomføre. Takk til Heidi for et svært engasjert innlegg.

Etter middagen forsynte vi oss fra julebuffeten med både smakfull ribbe og pinnekjøtt med tilbehør og diverse annet og avrundet med kaffe og dessert. Det ble en stund med hyggelig sosialt samvær og god drøs. Vi var veldig glade for å kunne samles, både gamle og nye medlemmer. Flere av oss har vært med siden oppstarten av lokallaget i Rogaland i 2011.

Vi gleder oss til nytt år og nye treff både innendørs og utendørs i 2022.

Godt nytt år 2022 til alle medlemmene i NDF ønskes av Rogaland lokallag!

Skrevet av Teija Kristiina Pekonen

PS! Drøs = jærsk uttrykk for prat.