Over 60 tilhørere lyttet interessert til Johanna Bloms foredrag.

Vellykket års- og jubileumsmøte

Over 60 påmeldte fikk faglig og sosialt påfyll!

Det er bare å takke for et flott og vellykket jubileums- og årsmøte på Skjetten sist helg! Det ble en givende samling, både faglig og sosialt.

Leder Johan Arnfinn Warvik var over seg av glede over at så mange hadde meldt seg på: Til sammen var over 60 stykker til stede i den festpyntede konferansesalen!

Johanna Blom

– Gratulerer! 30 år, det er en stor dag. NDF er et eksempel til etterfølgelse, innledet Johanna Blom som sto for programmets hoveddel. Fra henne fikk vi de mest kvalifiserte svar på det vi lurer på når det gjelder behandling med fysioterapi.

Svenske Johanna, som er en av de fremste innen sitt felt i Europa og en etterspurt foredragsholder, presenterte blant annet øvingsbanken for fysioterapi som hun har utarbeidet for de av oss med cervikal dystoni (nakkedystoni).

Den stiller hun til fri avbenyttelse for alle fysioterapeuter som ønsker, noe det bare er å ta av seg hatten for. En av deltakerne uttrykte etterpå at dette var et av de beste foredragene hun noensinne hadde hørt.

Sjelden dystoni

Aud Engen på sin side ga oss et personlig innblikk i hvordan det er å leve med en sjelden form for dystoni. Aud, som nå er 71 år, har i 23 år levd med blefosparasme (øyedystoni) og oromandibulær dystoni (som rammer kjeven), en kombinasjon som også kalles Meiges syndrom.

– Alle dystonier er slitsomme og plagsomme. Jeg har måttet lære meg å leve med sykdommen, fortalte Aud og takket jevnlige injeksjoner med botoliniumtoksin for at hun kan leve et aktivt og sosialt liv.

Jubileumsmiddag og gaver

Da den faglige delen var over sto jubileumsmiddag ved hotellets eminente restaurant på programmet senere på kvelden. Her var det stående buffet med alskens godsaker av både varmt og kaldt, kjøtt, fisk, skalldyr og et bugnende dessertbord.

Styret med Johan Arnfinn i spissen fikk overrakt gaver. Merethe Avery hadde blomster med seg fra Dystonia Europe til hver av styremedlemmene. Fra president Jukka Sillanpää i Finlands Dystoniförening vanket det ekte finsk sjokolade i gave. Ordförande i Svensk Dystoniförening Bengt-Erik Calles hadde med seg en spesialitet fra Dalarna som gave mens leder Pia Vejle i Dansk Dystoniforening overrakte styremedlemmene hver sin Smiley i form av en trekule som hilsen.

Rolf Villanger hadde laget en rebus som vi kunne bryne de små grå på før vi avsluttet kvelden i restauranten.

Tekst og foto: Vidar Bjørkli