Berit Lysaker tester Rock Steady Boxing.

Uvant og morsomt…!

…, men også slitsomt! Medlemmer i Oslo tok på seg boksehanskene.

Vi var seks spente medlemmer i Oslo og Akershus lokalgruppe som møttes utenfor Jordal idrettshall 9. juni.

Der skulle vi få være med å observere og delta på en treningøkt med Rock Steady Boxing (RSB). Det er en non-contact boksetrening for parkinsonpasienter, og vi håpet å finne ut om boksing også kunne være en fin treningsmetode for dystonipasienter.

Disse sykdommene har endel til felles, ved at de er nevrologisk betinget og gir bevegelsesforstyrrelser. Noen av symptomene kan være de samme, men sykdommene affiserer musklene på forskjellig måte.

Bokseteknikker

Vi ble tatt imot av lederen, Johnny Carlsen, som er sertifisert trener. Først sto han for en drøy time med oppvarming, utstrekking og jogging, og allerede her merket vi at vi måtte ta det litt rolig, da dystonien ble trigget for flere av oss.

Vi fikk en kort innføring i forskjellige bokseteknikker, før de av oss som ønsket, fikk ta på seg boksehansker og prøve seg. Vi bokset både på sekker, mot hverandre og mot de mer øvede. Det var uvant og morsomt, men også slitsomt!

En video med grunnleggende bokseteknikker ligger ute på nettsiden rocksteadyboxing.no.

Johnny fortalte at RSB-trening kun er for pasienter med Parkinson, tirsdag, torsdag og søndag. Men alle som ønsker kan melde seg inn i Oslo Bokseklubb og delta på annen boksetrening ellers i uken.

«Frk. Smillas»

Etter ca halvannen time i boksehallen, gikk vi gjennom idylliske Kampen opp til «Frk. Smillas» på Ensjø, en koselig nabolagsrestaurant hvor vi spiste italiensk mat. Det ble også tid til en hyggelig prat, både om dystoni, trening, behandling og annet som opptar oss.
Berit Lysaker