dystoni_logo.png

Helsekrav til førerkort

rowan-heuvel-60972.jpg

Se utfyllende informasjon om disse helsekravene på Helsedirektoratets sider her

DynstoniaEurope appen er oppdatert

Applikasjonen gir deg mulighet til å få oversikt over symptomene dine og om hvorvidt medikamentene fungerer. Les mer her.

applikasjon.jpg

Nye brosjyrer om dystoni og Norsk  Dystoniforening!

img_20170225_180527.jpg

Norsk Dystoniforening (NDF) har sammen med fagpersoner utarbeidet nye informasjonsbrosjyrer om dystoni og foreningen. 

Artikler om dystoni i fagtidsskriftet "Fysioterapeuten"

img_20170113_153301.jpg

Et av målene i det treårige prosjektet "Fysioterapi ved dystoni", var å publisere artikler om bevegelsesesforstyrrelsen dystoni. I fysioterapeuten nr. 1, 2017 , er det publisert to artikler om dystoni!

Egenandel for fysioterapi fra 1. januar 2017

2penger.jpeg

Stortinget har vedtatt at sykdomslista for fysioterapi skal avvikles fra 1. januar 2017. Det betyr at alle som går til behandling hos fysioterapeut må betale egenandel fra 1. januar, unntatt barn under 16 år og personer som får behandling for godkjent yrkesskade.

Retten til fri fysioterapi fjernes

liste-de-sites-300x256.jpg

Konsekvensene etter budsjettforliket er diagnoselisten fjernes og opptrappingsplanen for rehabilitering og habilitering blir stående.

Vår paraplyorganisasjon Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) har engasjert seg sterkt på vegne av alle medlemsorganisasjoner, vedr. regjeringens forslag om å fjerne diagnoselisten. Denne listen har gitt en rekke diagnoser, deriblant oss med dystoni, rett til gratis fysikalsk behandling. Det at diagnoselisten fjernes får konsekvenser for flere hundre tusen funksjonshemmede og kronisk syke. Konsekvensen blir at egenandelen øker kraftig, noe som går hardt utover personer med mindre god økonomi. Regjeringens forslag om å fjerne sykdomslisten for gratis fysioterapi blir dessverre stående.

MyDystonia,- en digitalisert dagbok

logo_mydystonia_v2_450.png

Applikationen MyDystonia er en elektronisk dagbok som er laget  av personer med dystoni, for oss med dystoni.

I dagboken  kan du følge din dystoni gjennom å dokumentere dine symptomer, og selv analysere hvordan  sykdommen  påvirker det daglige livet ditt.

Ved å svare på forhåndsdefinerte spørsmål i appen, som hvilke symptomer du har daglig, hvilke smerter du har. Hvilke medisiner du bruker  osv. Hvordan påvirker dystonien livet ditt dag for dag. Har du gode dager eller dager som er vanskeligere ? Gjennom appen dokumenterer du og overvåker selv din egen sykdom. Opplysningeen du fører i appen, kan være veldig nyttig for fagpersoner i videre behandling av din dystoni

Hvordan bruker jeg min MyDystonia app?
Det er en film som forklarer hvordan  du bruker  appen MyDystonia på mobile enheter,  både android og apple telefoner,  og på nett, klikk her.

Det er bra å ha dokumentasjon på hvordan du har hatt det, og hvordan injeksjonene har fungert siden forrige injeksjon. Det kan også printes ut en rapport som du kan ha med deg til lege eller fysioterapeut.

Fysioterapiprosjektet -En suksesshistorie for Norsk Dystoniforening

de2016_speaker_5012.jpg

Dette skal vi være stolte av.

Vellykket markering av «Together Under the Umbrella»

under_the_umbrella_operaen.jpg

I strålende solskinn søndag 10. april, ble kampanjen «Together Under the Umbrella» markert utenfor Østbanehallen. Det ble et vellykket arrangement som ble dokumentert av TV2 Nyhetene kl 18.30 samme kveld.

«Together Under the Umbrella»

thunderclap.jpg

1 av 3 personer i Europa lever med sykdom som rammer hjernen. Ca. 1.7 millioner nordmenn vil i løpet av livet bli rammet av en sykdom i hjernen /nevrologisk sykdom. 

Ny president i Dystonia Europe

12031991_442231985961049_5420376140621905316_n.jpg

Tidligere leder og styremedlem Merete Haaseth Avery, er Dystonia Europe sin nye president!

Dystonia Europe (DE) er paraplyorganisasjonen til dystoniforeningene i Europa. 2o  dystonoforeninger fra 17 europeiske land, er medlem av organisasjonen. Merete overtar vervet som president etter Robert Scholten fra den nederlandske dystoniforeningen. Norsk Dystoniforening er stolt av at Merete er DE sin nye president!

17-18 oktober blir det høstmøte i Norsk Dystoniforening på Hotel Scandic Neptun i Bergen

scandic_neptun.jpg

Lørdag 17 oktober møtes vi til foredrag og likepersonsinnlegg. Det blir også  lunsj til alle deltakere og på kvelden, etter en lengre pause, middag og hyggelig samvær.

Det enkle er ofte det beste!

dsc_0002.jpg

Det kan ofte by på utfordringer å kjøre bil med hodet på snei. Det blir ikke akkurat lettere når hodet plutselig beveger seg ukontrollert til motsatt side av den siden du søker blikket til, for å få oversikt over trafikken.

Være egoist uten dårlig samvittighet

balanse.jpg
Som pårørende til en ektemann med dystoni byr det på flere overraskelser, mye planlegging og rett som det er skitt la gå og ta det som det kommer. 

Presentasjon av nytt styre Norsk Dystoniforening

Fem av sju i det nye styret, fra venstre er Tove, Johan Arnfinn, Anniken, Sissel og Rolf.
Fem av sju i det nye styret, fra venstre er Tove, Johan Arnfinn, Anniken, Sissel og Rolf.

På årsmøte 8. mars gikk 4 personer ut av styret og 4 nye personer kom inn i styret.

Likeperson og årsmøte 2015 NDF

dsc_1941.jpg

ble avholdt på Olavsgaard Hotel Skjetten 7-8 mars

dsc_3354.jpg

Fysioterapi ved dystoni trinn 1 i Arendal 2015

27 og 28 april blir trinn 1 i kursrekken "Fysioterapi ved dystoni" arrangert ived sykehuset i Kristiansand.

Medlemsmøte NDF Molde og Omegn lørdag 25. oktober 2014

lokal_lag_m_te_molde_og_omegn_bilde.png

kl. 13.00 - 15:00 på Molde Fjordstuer

Lokallag NDF Molde og omegn avholder likepersonsmøte. Det blir orientering om hva NDF jobber med. Ellers blir det sosialt samvær og mulighet til å ta opp det som opptar den enkelte i forhold til dystoni og ting som er relatert til dystoni. 

Det blir lett servering. Håper vi sees!

Påmelding innen onsdag 22. oktober til Merete Avery på mobil 41 422 897 (send gjerne sms) eller på e-post til avery@dystoni.no

Artikkel om dystoni på Wikipedia

Klikk på bildet for å komme direkte til artikkelen på Wikipedia
Klikk på bildet for å komme direkte til artikkelen på Wikipedia

Nevrolog Jeanette Koht har skrevet en artikkel på Wikipedia om dystoni. 

Nå kan du søke opp dystoni på wikipedia og få god og utfyllende informasjon. Nevrolog Jeanette Koht har spesialkompetanse og er svært engasjert i dystoni og har skrevet en flott og informerende artikkel om dystoni som vil bidra til at dystoni blir bedre kjent og forstått. 

Dystoni på Nrk Puls 7. april
botulinium_toxin.jpg

Mandag 7. april blir dystoni nevnt på Nrk Puls i forbindelse med behandling av botuliniumtoxin. Programmet sendes på Nrk1 kl 19.45. Programmet kan sees her.

123Neste
dystoni_kalender.jpg
stott_vart_arbeid.jpg
dystoni_facebook.jpg
dystoni_bli_medlem.jpg
stott_norsk_dystoniforening.png
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • NDF lokallag

  • Om Dystoni
  • Om foreningen
  • Hjem